Ditt alldeles egna hemmagym

EN ÖNSKAN SOM KAN BLI SANN

Du är inte ensam om att alltid vilja ha tillgång till ett hemmagym. Ett gym som är lättillgängligt men också funktionellt hemma hos dig själv. Sedan pandemin med coronavirus bröt ut, spenderar vi mer tid hemma. Hemmet fyller idag fler funktioner vilket leder till ännu fler fördelar med att träna hemma och bygga ett hemmagym.

UTRUSTNING EFTER DINA BEHOV

När det gäller utrustning till ditt gym så sätt samman din egen mix beroende på hur du tränar såväl kondition som styrka. Ta reda på vilken gymutrustning som passar dig och dina önskemål. Skivstång och hantlar är en bra start för att sedan komplettera efter dina behov. Något som också kan vara bra att ha med från starten är en träningsbänk. Gymkompaniet har satt samman olika paket med utrustning där du lätt kan hitta vad du söker.

VIKTEN AV ETT BRA UNDERLAG

Oavsett vilken utrustning du kommer ha för ditt hemmagym är underlaget viktigt. Golvet bör antingen vara underlagsgolv eller stötdämpande. Gymutrustning är tungt och sliter på sitt underlag. Ett anpassat golv skyddar såväl utrusning som absorberar ljud. Glöm inte att kolla upp ditt underlag för kroppsövningar som situps, armhävningar och stretchövningar. Definitivt är en bra träningsmatta en förnuftig investering för att säkra mer skonsam träning.