Ta hand om dina tänder – tänk på din munhälsa

Vår munhälsa hamnar ofta lite i skymundan när vi diskuterar vårt mående. Inte heller tar vi alltid hand om våra tänder på det sätt de förtjänar. Faktum är att en välmående mun med friska tänder har stor inverkan på vår allmänna hälsa. Särskilt hos äldre kan en försämrad munhälsa leda till problem såsom minskad aptit och försämrat näringsintag.

Här kan du få hjälp med allt som rör din mun och dina tänders välmående, genom moderna behandlingsmetoder och professionell personal.

Sjukdomar i mun och tänder

Tandvärk är det vanligaste och ofta tidigaste tecknet på att något inte står rätt till i munnen. Det kan också handla om ömt och infekterat tandkött. Oavsett vilka obehag du känner i munnen är det viktigt att ta kontakt med en tandläkare, detta för att snabbt få rätt diagnos och behandling. Att obehandlade sjukdomar i munnen försämras och får allvarliga konsekvenser, kan vanligen undvikas med en tidig diagnos.

Viktigt vid val av tandläkare

Med modern teknik och välutbildad personal blir tandläkarbesöket både effektivare och bekvämare. Ring runt till olika tandläkare eller besök deras hemsidor för att se vad de erbjuder. Det kan vara viktigt att kontrollera att kliniken är ansluten till Försäkringskassan, så att du kan ta del av Allmänt Tandvårdsbidrag (ATB), Särskilt Tandvårdsbidrag (STB) samt Högkostnadsskydd.