För dig som använder dig av Yoga och Pilates

Yoga och pilates är två mycket populära sätt att röra på sig. Det finns en del likheter, men de skiljer sig även från varandra på en del punkter.

Lindrar stress och oro

Både yoga och pilates stärker din kropp och stretchar musklerna. Du blir även mer flexibel och får en bättre hållning. Andningstekniken är också viktig i båda vilket lindrar stress och oro.

Skillnaden mellan pilates och yoga

Det största skillnaden mellan rörelseformerna är att yogan har mer spirituella inslag, med fokus på meditation. Det finns också fler olika stilar och fler positioner inom yogan än vad det gör inom pilates. Du utövar även pilates på en matta, precis som yoga men det finns också speciella träningsmaskiner i pilatesgym.

Bästa redskapen

Om du håller på med yoga och pilates är det en del redskap och annat som kan vara bra att ha. En matta av god kvalitet är till exempel en bra investering. Du kan antingen använda den hemma eller ta med den till gymmet eller yogastudion. Yogamattor finns i flera olika mönster och färger. De säljs även i olika tjocklekar så att du kan välja den som passar dig bäst. Beställ online – det finns ett stort utbud.