Jobbar du inom vården?

För dig som jobbar inom vården vet vi hur hård en arbetsdag kan vara. Är du läkare? Sjuksköterska? Eller du kanske är medicinsk sekreterare? Det finns flera olika yrken och till störst antal är nog sjuksköterska, undersköterska eller vårdbiträde.

Vi vet att det är en tuff tid för vården just nu, och på din arbetsplats kanske ni upplever att patienter avbokar sitt besök på en daglig basis. Du kanske arbetar på en pandemimottagning, där ni tar emot patienter som har konstaterad Covid-19. Förutom det, kanske du även har en hel del administrativa uppgifter. Det finns en del praktiska accessoarer som kan vara bra att skaffa sig när man arbetar inom vården. Ta en titt här för att välja ett snyggt systerur och pulsmätare.

IVA-VÅRDEN UNDER PANDEMIN

Förutom de övriga uppgifter du har som vårdpersonal, kanske du även arbetar på IVA – intensivvårdsavdelningen. Då har du ansvar för de patienter som har allvarliga skador och sjukdomar, men nu även de covid-patienter som ligger inne på IVA på ditt sjukhus. Förutom läkarna, måste sjuksköterskor och även undersköterskor hjälpa till att ta hand om de just nu 41 Covid-19 patienter som vårdas på IVA idag.

VACCINATIONER INOM VÅRDEN

Förutom de uppgifter du normalt har så har du nog fått ansvar för vaccinationer mot Covid-19. Detta främst om du arbetar på en vårdcentral. Vidare är det säkert väldigt skönt att patienten har möjlighet att boka in sig själv för vaccination via 1177.se. De kan ju också gå till ett vaccinationscenter i sin kommun, och detta innebär att vårdpersonalen slipper denna belastning.