Matcha Tea

Matcha Tea är ett japansk grönt te som blivit alltmer populär i Sverige på grund av de enastående fördelarna den besitter. Ett perfekt gott vardagligt te som dessutom är bra för din hälsa. Själva ordet matcha betyder malet te och denna te görs på vårens första blad där man varsamt väljer blad av ytterst högsta kvalitet.

Hur gör man Matcha Tea?

Ska du göra Matcha som i Japan och följa deras tradition så gör du en Matcha Usucha. Då behöver du matcha, en bambuvisp och en skål. Eftersom vattnet inte ska överstiga 80 grader är det bäst om du har en termometer eller en vattenkokare som styr temperaturen. Vanliga vattenkokare kokar vattnet till 100 grader.

Så här gör du:

  1. Värm upp vatten till 80 grader
  2. Häll över en del av vattnet i skålen och låt det stå en liten stund
  3. Häll ut vattnet när skålen blivit uppvärmd och torka den ren
  4. Lägg 2 gram (1 msk) Matcha i skålen
  5. Häll i ca 1 msk vatten i skålen och blanda med en visp till en pasta
  6. Häll i 70-100 ml vatten och vispa fram och tillbaka i ca 15-20 sekunder. När du fått ett tjockt och fint skum har du lyckats göra en Matcha Ushusha.

Klicka här för mer information.