Olika metoder för friskvård

Tiden för spikmattan har inte alls gått över men den har dock dämpats en del. De må ha varit årets julklapp en gång i tiden men idag så finns det olika metoder för friskvård som vi tagit till oss. Det finns mycket som vi kan göra själva för att hålla oss friska. Vissa saker kan vara mer effektiv friskvård än andra. Så se till att hitta det som du tycker passar dig och som ger dig önskat resultat.

Alternativa metoder

Idag så finns det mycket mer än just spikmatta för att förbättra vår hälsa. De alternativa metoderna avlöser varandra och för den som vill så kan man prova på olika saker som kan hjälpa mot exempelvis smärta. Magneter har sedan tidigt 70-tal funnits med inom alternativ medicin kretsar som hjälp mot både värk, ökad blodcirkulation och sömnsvårigheter. Som med mycket annan alternativ vård då har det inte forskats tillräckligt mycket för att det ska finnas belägg för vad som fungerar och inte. Naturligtvis så finns det fördelar att ha studier att luta sig tillbaka på men om en metod visar sig fungera så varför inte använda denna då?

Vad som kan fungera bäst

Man får många gånger prova själv och se vad som fungerar bäst. Om man har ryggproblem så varför inte skaffa ett ryggbälte med magneter. Skulle det visa sig göra underverk med en värkande rygg så är det ju det bästa som kan  hända. Bältet i sig hjälper ju till mycket och om magneterna i sig gör något åt din onda rygg så är detta en väldigt bra bonus. Det finns en del forskning och studier kring magnetterapi och dess verkan på oss. En del av oss behöver inte speciellt mycket underlag för att prova något. Utan vi testar gärna då kanske inte den vanliga sjukvården kan göra något och vi har inte så mycket att förlora.